image1
Copyright © 2011. Π.Ν. Αγουρίδης - Ποτοποιία. Developed by AppToYou

Facebook
Find us on Google+
Find us on Google+

Ιστορία

Η ιστορία μας αρχίζει το 1893 στην Νοτιοδυτική Ελλάδα, στην πόλη της Πάτρας με πρωτεργάτη τον Παναγιώτη Ν Αγουρίδη. Εκεί οι λάτρεις τις παρέας και πιστοί συνεχιστές της παράδοσης ξεκίνησαν με υποτυπώδη μέσα να παράγουν και να εμφιαλώνουν Ούζο και αργότερα Τεντούρα.

Η ποτοποιία Αγουρίδης είναι πρωτοπόρα και αξιόπιστη στον τομέα της. Αποτελεί την πρώτη ιδρυθείσα ποτοποιία στην Πάτρα, που παραμένει ακόμη σε λειτουργία μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης.

Ακολουθώντας με ευλάβεια την ίδια συνταγή, με προτεραιότητα στις πρώτες ύλες, την ποιότητα και πάνω από όλα επιδεικνύοντας μεράκι και υπομονή σε όλα τα στάδια παραγωγής η ποτοποιία Αγουρίδης κατάφερε να ευφράνει την καρδία των πιστών πελατών της.

Η συνέπεια στην παράδοση, το μεράκι, η υπομονή και η ποιότητα σε όλα τα στάδια παραγωγής είχαν ως αποτέλεσμα την βράβευση των προϊόντων μας.

Έχοντας σαν βάση την ιστορία μας, την αγάπη για την δουλεία μας, τον σεβασμό στους πελάτες μας και την αφοσίωση στις οικογενειακές μας παραδόσεις, συνεχίζουμε να ποτοποιούμε ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά.

Πρώτες ύλες

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε πάντα στην επιλογή των πρώτων υλών.

Γνώμονας είναι η υψηλή ποιότητα τους ενώ το κόστος είναι για μας δευτερεύον ζήτημα. Σεβόμενοι την παράδοσή μας και τον καταναλωτή διεξάγουμε συνεχώς έρευνες ώστε να τηρούνται οι υψηλές προδιαγραφές στην επιλογή.

Οι προμηθευτές μας σε βότανα και σπόρους, οινοπνεύματα, σταφύλια αλλά και υλικά συσκευασίας επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ώστε να διασφαλίζεται η σταθερά υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Παραγωγή

Η Πολιτική μας είναι η παραγωγή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας .

Η παραγωγή τελείται υπό συνθήκες απόλυτης υγιεινής και ασφάλειας, ελέγχεται καθημερινά με αυστηρότητα ενώ γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των φάσεων παραγωγής. Η άρτια οργάνωση και ο πλήρης έλεγχος κάθε φιάλης που διατίθεται στην αγορά εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια των προϊόντων και την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών.

Έτσι δικαιολογούνται και τα βραβεία :

Συνταγές με τεντούρα

Τεντούρα ένα ηδύποτο τύπου λικέρ από κανέλλα. Έχει ευχάριστη γεύση, είναι ιδανικό για την πέψη και την αλλαγή γεύσης μετά το τέλος λουκούλειου γεύματος. Συνταγή που είναι μυστική και φημίζεται για αυτήν η Πάτρα. Δοκιμάστε την Τεντούρα Αγουρίδης . Ένα λικέρ που είναι ιδανικό επίσης για χρήση στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

1. Χαλβάς σιμιγδαλιού με σοκολάτα , αρωματισμένος με πορτοκάλι & τεντούρα!

Υλικά για μια φόρμα με τρύπα στη μέση
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι
(1ψιλό & 1χοντρό ή μόνο ψιλό ή μόνο χοντρό)
5 κ.σ σουσάμι
4 κ.σ κουκουναρόσπορους
νιφάδες από σοκολάτα κουβερτούρα
Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι περασμένο από σουρωτήρι
3 ποτήρια ζάχαρη
1 σφηνάκι τεντούρα
Για το σερβίρισμα :
Κανέλα σε σκόνη κ άχνη ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Ετοιμασία
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί : χυμό πορτοκαλιού , νερό , ζάχαρη για 5 λεπτά και μόλις αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την τεντούρα. Έπειτα ετοιμάζουμε το μείγμα του χαλβά μας, Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το σουσάμι και καβουρδίζουμε τα υλικά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να χάσει το σιμιγδάλι το αρχικό το άσπρο χρώμα. Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι .... πιτσιλάει πάρα πολύ!!! εγώ φτιάχνω το χαλβά πάντα στα πίσω μάτια της κουζίνας και την ώρα που ρίχνω το σιρόπι κρατάω το καπάκι της κατσαρόλας και σκεπάζω κατευθείαν την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά ο χαλβάς από τα πλαϊνά του σκεύους. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την καπακώνουμε και αφήνουμε το χαλβά λίγο να κρυώσει. Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα μας πιέζοντας με ένα κουτάλι ώστε να μην αφήσει κανένα κενό , πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας , προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του χαλβά πιέζουμε πάλι με ένα κουτάλι. Όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα , σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή άχνη ζάχαρη ή κανέλα. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε ατομικά χαλβαδάκια με την βοήθεια 2 κουταλιών.

2. Κυδώνια με τεντούρα!

Ενα χειμωνιάτικο επιδόρπιο: Κόβουμε το κυδώνι στα τέσσερα, το καθαρίζουμε, καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι 1-2 γαρύφαλα, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Περιχύνουμε με τεντούρα και ψήνουμε για μερικά λεπτά.

3. Κατσικάκι με κροκάρι και σάλτσα τεντούρας!

ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι από Κατσικάκι Γάλακτος
½ κ. Κρεμμυδάκια (Kροκάρι)
1 ματσάκι φρέσκια Ματζουράνα
3 σκελ. Σκόρδο
1 φλιτζ. Τεντούρα
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα ταψί με καπάκι τοποθετούμε το κρέας, τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένο σκόρδο και την ματζουράνα. Το σκεπάζουμε για να μην χάσει τους ατμούς του στη διάρκεια του ψησίματος, και ψήνουμε για ½ ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού τεντούρα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για άλλη ½ ώρα. Έτοιμο και… μυρωδάτο!

Συνταγές με ούζο

Μας αρέσει το ουζάκι; Μας αρέσει, μας αρέσει! Και όσο φτιάχνει και ο καιρός όλο και περισσότερο... Πόσο μάλλον αν είναι αυθεντικό ούζο ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ! Το ούζο δεν είναι όμως μόνο για πόση, αλλά χρησιμοποιείται και στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, για να δώσει γεύση και πλούσια μυρωδιά στο φαγητό και τα γλυκά σας. 17 συνταγές για να το απολαύσετε, ειδικά εσείς που είστε λάτρεις του...

4.Χταπόδι με ούζο!

Υλικά
1 χταπόδι, 1 κιλό περίπου
2 σκ. Σκόρδο καθαρισμένο
10 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά θυμάρι ξερό
4 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1/2 φλιτζάνι ούζο
Επιπλέον για το σερβίρισμα:
Ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζετε σε κατσαρόλα το χταπόδι καθαρισμένο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (για μια ώρα περίπου). Δεν προσθέτετε ούτε νερό, ούτε αλάτι. Όταν βράσει βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το ραντίζετε με λάδι και ούζο και το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Για να το σερβίρετε, κόβετε τα πλοκάμια και τα ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για πέντε λεπτά περίπου. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα ραντίζετε με ελαιόλαδο, ρίγανη ή θυμάρι και χυμό λεμονιού.

5.Κουλουράκια με γλυκάνισο και ούζο!

Υλικά για 35 κουλουράκια περίπου:
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι σπορέλαιο
1/3 φλυτζάνι ούζο
2 κουταλάκια γλυκάνισο
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα 3 φλιτζάνια από το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα τοιχώματα. Μέχρι να το πετύχουμε, προσθέτουμε λίγο-λίγο και το τέταρτο φλιτζάνι αλεύρι. Ίσως δεν το πάρει όλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει, τα αραδιάζουμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Θα πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα ~ μην τα παραψήσετε γιατί στεγνώνουν εύκολα.

6.Φιλέτο με ούζο και μανιτάρια!

Υλικά (για 4 άτομα)
4 μοσχαρίσια φιλέτα
1 πακέτο μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι από το μύλο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν, αλατίζουμε και έπειτα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό ή ένα τηγάνι γκριλ και ψήνουμε τα φιλέτα, 3 λεπτά από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε λίγο ψημένα και 5 λεπτά αν τα προτιμάμε καλοψημένα, και αλατίζουμε. Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε τα φιλέτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ούζο. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και σερβίρουμε με το μαϊντανό, φρεσκο-τριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Μυστικό:
Για πιο πολύ άρωμα, ψήνουμε τα φιλέτα πάνω σε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, φασκόμηλο ή θυμάρι. Φασκόμηλο ή θυμάρι μπορούμε να προσθέσουμε και στα μανιτάρια, ενώ το μοσχαρίσιο φιλέτο μπορεί να αντικατασταθεί από χοιρινή μπριζόλα ή φιλέτο κοτόπουλο.

Συνταγές για ουζομεζέδες

Ωραίο το ουζάκι! Σε βουνό και παραλία με καλή παρέα. Πόσο μάλλον αν είναι αυθεντικό ούζο ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ! 3 συνταγές για να το απολαύσετε...

7. Καναπεδάκια για ούζο!

Υλικά
6 φέτες χωριάτικο ψωμί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. φιλέτα αντσούγιας

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το ψωμί και το ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ κι από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σε μιξεράκι χτυπάμε τα υλικά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε τις φέτες με αυτό το μείγμα και ύστερα προσθέτουμε από πάνω δυο φιλέτα αντσούγιας.

8. Πιπεριές γεµιστές µε τυριά!

Υλικά
25 πιπεριές κέρατα
2 αυγά
250 γρ. φέτα
200 γρ. µυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα
πιπέρι, αλάτι
ελαιόλαδο
Για το χυλό:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ. γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Αρχικά, πλένουµε µε προσοχή τις πιπεριές και τις καθαρίζουµε. Σε ένα σκεύος λιώνουµε τα τυριά και µετά προσθέτουµε τα αυγά και το πιπέρι. Χτυπάµε δυνατά για να πετύχουµε ένα πολύ καλό, οµοιόµορφο µείγµα. Γεµίζουµε τις πιπεριές µας µία προς µία, µε µια κουταλιά από τη γέµιση, αλλά όχι µέχρι πάνω, αφήνουµε λίγο περιθώριο γιατί το αυγό θα φουσκώσει. Τις κλείνουµε και τις βουτάµε µία µία στο χυλό που έχουµε ετοιµάσει (απλά ανακατεύουµε καλά τα υλικά για το χυλό). Τηγανίζουµε σε δυνατή φωτιά κι από τις δύο πλευρές µέχρι να ροδίσουν καλά.

9. Χταποδοσαλάτα!

Υλικά
1 κιλό περίπου χταπόδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κρεμμύδι
2-3 φύλλα δάφνης
1-2 καρότα ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
κόκκους μαύρου πιπεριού
½ ποτήρι του νερού ξύδι και λευκό κρασί
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε σχολαστικά την κουκούλα του χταποδιού και αφαιρούμε την πέτσα του. Φυσικά, το πλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και το αφήνουμε μέχρι να βράσει και να μαλακώσει, προσθέτοντας κατά διαστήματα όσο νερό χρειάζεται. Δεν το αλατίζουμε καθόλου, καθώς οι χυμοί του είναι ήδη αλμυροί. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο, αφού έχει βράσει και έχει μαλακώσει, σουρώνουμε το ζουμί και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Όταν κρυώσει αρκετά το ζουμί, ρίχνουμε μέσα σε αυτό το χταπόδι, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αυτό ως έχει μπορούμε να το κρατήσουμε σε μια γυάλα στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την πιπεριά Φλωρίνης τουρσί κομμένη σε κύβους, την κάππαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ντομάτα και το φρέσκο αγγουράκι κομμένο σε κύβους. Αρταίνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι και σερβίρουμε. Όποιος αντέξει… Τι κρίμα να έχει μόνο οχτώ πλοκάμια!

Φόρμα Επικοινωνίας


Ονομα :*


Το e-mail σας:*


Θέμα:*



Κωδικός επιβεβαίωσης:*


Το*υποδεικνύει ότι το πεδίο απαιτείται